Fotoworkshop

Vår egen Morten Gåsvand er profesjonell fotograf, med dokumentarsjangeren som interesseområde. Til sine fotoworkshops her i Rindal bruker han naturen, og da både Trollheimen og hotellets nærmiljø. Begge byr på flotte motiver og spennende utfordringer til alle årstider.

Morten er også forfatter. Boka om Furukjempene i Trollheimen har blitt en stor suksess.

Deltakerantall: Opplegget passer for 3 til 8 personer. 

 

Dette skjer på en 3 dagers fotoworkshop

Oversikt og planlegging: Vi starter med å få en oversikt over deltakernes fotoutstyr og ambisjoner/forventninger. Deretter planlegges felt-øktene ut fra vær, føre og lysforhold. 

Ute i felt: På felt-øktene utdypes naturforståelsen. Vi jobber med å se helheten og å komponere og fotografere landskap. Men like viktig er det å øve opp evnen til å se og fotografere alle detaljene som naturen er full av. Selvfølgelig tar vi også for oss ting som objektivvalg, kamerainnstillinger og filterbruk. 

Selvfølgelig skal vi bortom en del Trollheims-perler som det ikke er lett å finne uten kjentmann. Trollheimen er er svært frodig og særegent fjellområde, så det er mye å ta av.  

På kveldene: Utenom det rent sosiale, skal vi redigere dagens fangst. Det blir også anledning til å printe bilder på fotopapir i LAB. Printeren leverer bilder med kortside opp til 110 cm. 

Anbefalt utstyr: Kamerautstyr, stativ (veldig greit å ha) og laptop. Kamerasekk el veske, avhengig av hva du har og mengden utstyr.

Klær: Solid fottøy som tåler vann, allværsjakke og lue. Forøvrig kler du deg etter årstiden. E

Overnatting: Fire overnattinger med helpensjon på Saga Trollheimen Hotell er inkludert i prisen.  

Pris: Fire overnatting og tre hele kursdager koster kr 6.350,- 

Kursavgiften betales senest 6 uker før kursstart. Ved kansellering de siste to ukene før kursstart,  er det ingen refusjon. 

Hvordan du kommer hit: Rindal og Trollheimen ligger midt i Norge, langs riksvei 65. Det er 96 km sør-vest for Trondheim og 120 km fra Molde. Kommer du langs E6, er det 70 km å kjøre fra Berkåk, der du også finne nærmeste jernbanestasjon.